tirsdag den 13. november 2012

Ny og grøn i blogverdenen

Hej kære læser

Hermed mit første lille grønne skridt ind blogverdenen med dette indlæg... uhh...
Jeg har glædet mig, og især til, at inspirere dig til en sundere hverdag med en masse dejlige opskrifter og meget andet.

Jeg har selv allergi overfor mælk og gluten og derfor er opskrifterne uden dette, sukker er heller ikke en del af opskrifterne, da jeg ikke tror på at kunstigt sukker er godt for vores kroppe, men derimod naturligt sukker i fødevarer er okay.

Nu er det for alvor blevet efterår, bladene falder af træerne og der dannes en smuk farvekombination når man går rundt i naturen og kigger. Der er en kølig og frisk luft, som giver os alle sammen røde kinder og ny energi til hovedet. Jeg elsker efteråret og det er nok en af mine yndlingsårstider. Det er skønt at nyde denne årstid, og som er ekstra hyggelig om aftenen indenfor i varmen med et tæppe, te og en god bog. Nyder du også det?

Da jeg synes det er skønt at følge årstiderne, synes jeg også det er vigtigt at vi bruger de råvarer der i sæson. De smager meget bedre, er friske og indeholder mere næring og så er de ikke fløjet ovre fra den anden side af Jorden. Prøv at tænk på det næste gang du står med en bakke jordbær og sommeren forlængst er overstået og vi nærmer os vinteren.
Om efteråret er der mange skønne råvarer, især rodfrugterne kommer frem, rødbeder, pastinak, knoldselleri, porre, græskar mm. De smager skønt og er sprængt fyldt med næring.
Jeg elsker især græskaret, så derfor synes jeg ikke du skal snydes for en af mine opskrifter med netop denne skønne råvare.

Det er græskarboller som er uden mælk og gluten :-) Skønne til madpakken og kan også tåle en tur i fryseren, så der er lidt på lager.

Du skal bruge:
En foodprocessor

2 ½ dl frisk græskar i tern (Hokkaido)
1 ½ dl mandler
½ dl valnødder, grofthakket
½ dl tørret abrikoser i tern
2 spsk kokosolie
2-3 spsk kogt quinoa
2 spsk fint kokosmel
2 æg
En lille håndfuld rosiner
1-2 tsk lemonsaft
1 tsk mandelsmør
1 tsk kanel
Knsp vaniljepulver
Knsp nelliker
Knsp ingefærpulver (evt. frisk ingefær)
Knsp salt

Mandler og græskar køres i foodprocessor så det blir finthakket. Derefter blandes resten af ingredienserne i og tilsidst 1 æg af gangen.
Massen puttes over i muffinsforme og bages på ved 150 grader i ca. 12-15 min. så de har en gylden farve. Det giver ca.10-12 stk afhængig af str.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.Pstt.. De er rigtig lækre med kokosolie eller mandelsmør på til en kop te og en god bog :-)




Jeg ønsker dig en skøn efterårsaften og så håber jeg vi snart ses igen :-)

Mvh Ida

3 kommentarer:

  1. Hurra og tillykke Ida - og velkommen i bloguniverset... jeg glæder mig til at følge dig og tænker at de der græskarboller bestemt må prøves på vores matrikel...
    Kh Jette

    SvarSlet
  2. Mange tak Jette :-) Det glæder mig. Der kommer flere opskrifter og idéer herfra :-)
    Kh Ida

    SvarSlet
  3. Bring it on darling - inspirér mig og OS...
    Dejligt - vil du fortælle lidt mere om din baggrund? Din bevæggrund?
    Det vil jeg gerne høre <3
    Skal nok ligge dig på min hjemmeside - når du er kommet lidt mere igang...
    SUPPORT TIME - of course
    Kram og tillykke honey
    looks good

    Ib
    ibbyheart.com

    SvarSlet