søndag den 18. november 2012

Søndag og muffins??

Søndag og bagetid?
Der er i hvert fald god mulighed for at gå i køkkenet med børnene på sådan en dag. Og hvorfor så ikke nyde det og bage noget lækkert og samtidig næringsrigt sammen? :-)

Jeg fandt engang på denne lækre opskrift på disse skønne, velsmagende, luftige og næringsrige chokolade muffins. Og har lavet dem adskillige gange siden og folk er vilde med dem, og så er de er uden mælk, sukker og gluten. Kan man det? Jeps det kan du tro, læs med her:

Du skal bruge:
En foodprocessor

1 ½ dl mandler
1 dl grofthakkede valnødder
7-8 store dadler (husk at tage stenen ud ;-))
2-3 spsk kokosolie
1 banan (gerne let moden)
2 æg
1/4 skrællet squash (jep, det er super i kager)
3 spsk kakaopulver, gerne rå
3-4 spsk kogt quinoa
3 tsk nøddesmør (f.ek.s mandel/hasselnød)
2 tsk kanel
½ tsk vaniljepulver
Drys salt

Kør først mandlerne i foodprocessoren til fint mel og tilsæt så de andre ingredienser og gerne æggene tilsidst, kør til en lind masse. Hæld over i muffinsforme og bag ved 150 grader i ca. 12-16 min.

De er så sunde og sprængtfyldt med næring og holder vores blodsukker stabilt, at de også ville være gode som, en lækker eftermiddagssnack. De kan også kommes i fryseren og tages op om morgenen og så er de klar til senere på dagen.
De ville også være gode til en børnefødselsdag og uden børnene hænger i gardinerne efter de har spist dem ;-)

God fornøjelse og velbekomme. Jeg oploader lige et billede senere når jeg selv har lavet dem igen, igen ;-) den står på yoga om lidt.                                   

Jeg vil ønske dig en forsat dejlig søndag.

Mvh

Ida



Ingen kommentarer:

Send en kommentar